Varme vs. koldklima vine regioner
Kølige klimaregioner bliver bestemt lige så varme som varme klimaregioner i sæsonens top. Det er dog det faktum, at temperaturerne falder hurtigt ned mod høsten, hvilket får vinene til at smage anderledes end i de varmere regioner. Lavere temperaturer bevarer surhedsgraden, men de gør det også vanskeligt at modne druer. Du kan generelt antage, at vinregioner med køligt klima har en tendens til at producere en syrlige frugtsmag og har mere surhed.
Regioner med varmt klima har en tendens til at have mere ensartede temperaturer gennem sæsonen. Det langsomme fald fra sommer til efterår giver druer rig mulighed for at blive fuldt modne, men til gengæld går den mere naturlig surhed i druerne tabt. Man kan generelt antage, at varmt klima producerer druer har mere moden frugtsmag og mindre surhed.
Til smagningen skal vi smage vin fra de varme og de kold klimaregioner og lære at forstå klimaets påvirkning. Deltagerene vil efter smagningen have en god ide om hvilke typer af vine der falder bedst i deres smag.
God sommer
DinSommelier